U, de petitionaris
Kalverfraude

Imagoschade door valse beschuldiging kalverfraude melkveesector

4.218 ondertekeningen

Afgelopen dagen is de melkveesector enorme klappen toegedeeld. Veel melkveebedrijven zijn onterecht geblokkeerd wegens verdenking van fraude. Wij verafschuwen fraude met het I&R-systeem, maar er is onzorgvuldig gehandeld door de overheid, waardoor het imago van de melkveehouders enorm is geschaad.

Petitie

Wij

Gedupeerde melkveehouders

 

constateren

  • De overheid heeft onzorgvuldig gehandeld door bedrijven te blokkeren die zich niet schuldig gemaakt hebben aan fraude

  • die nu door een administratieve fout in het I&R-systeem belemmerd worden in hun bedrijfsvoering

  • en enorme imagoschade lijden.

  • dit handelen van de overheid is in strijd is met de onschuldpresumptie; de bedrijven worden schuldig geacht en er is een strafmaatregel opgelegd voorafgaand aan zorgvuldig onderzoek.

 

en verzoeken

  • Wij willen een professionele handelingswijze van de overheid en eisen dat de onterecht geblokkeerde bedrijven met spoed worden vrijgegeven.

  • De overheid moet duidelijkheid scheppen over het werkelijk aantal frauderende bedrijven na zorgvuldig onderzoek, en zijn verplicht het imago van de melkveehouders te herstellen. Excuses zijn daarbij gewenst.

Ondertekenen

 
We e-mailen u een link waarmee u uw ondertekening kunt bevestigen. Uw gegevens worden niet doorgespeeld aan derden en blijven bij de Stichting Petities.nl. Meer hierover leest u in onze privacyverklaring.

Details

Ontvanger:
Tweede Kamer 
Petitieloket:
Einddatum:
11-05-2018 
Petitionaris:
Gedupeerde melkveehouders 
Organisatie:
Melkveesector 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen